Waarom Charles Immo?

Door steeds meer toegang tot Facebook of online advertentiewebsites te hebben, is de verleiding groot om zelf de verkoop of verhuur van uw woning te regelen.

U kunt natuurlijk altijd zelf proberen uw woning te verkopen of te verhuren, maar als u na twee weken geen resultaat heeft, kunt u best beroep doen op een professionele makelaar.

Als er geen reactie is geweest, naar aanleiding van de publicatie van uw advertentie, of als er bezoeken zijn maar deze resulteren niet in een aanbod, is er een probleem dat geïdentificeerd moet worden.

CHARLES IMMO  kan u vergezellen om u te helpen deze problemen op te lossen. Een pand verkopen of verhuren lijkt op zich eenvoudig, maar het is een vak: er zitten echte commerciële technieken achter, evenals verschillende middelen (ervaring in expertise van een vastgoed, bepalen van het juiste advertentiemedium, netwerk van contacten, praktijkgerichte kennis, schatting van een eerlijke prijs ...).

CHARLES IMMO  zorgt ook voor administratieve opvolging. Deze “follow-up” kan snel vervelender zijn dan dat u verwacht had, en vooral naarmate de transactie vordert. Een makelaar is gewend om dergelijke wederkerende formaliteiten voor de verhuur of de verkoop van een vastgoed op te volgen.

Als onderdeel van sommige van onze tijdelijke promoties bieden we onze klanten ook bepaalde verplichte documenten aan en doen we namens het nodige.

Een ander voordeel van het werken met ons is dat wij geen “affectieve binding” met uw verkochte of verhuurde goed hebben. Dikwijls zijn verkopers of huurders gestrest en te emotioneel betrokken bij de transactie, dat ze soms wijzen op alle gebreken van het goed i.p.v. de troeven en voordelen van de woonst toe te lichten. Op dergelijke manier kunnen ze potentiële koper/huurder onterecht missen.

Deze neutraliteit maakt het mogelijk om een potentiële koper echt te identificeren, "vertrouwen" te hebben in zijn financiële mogelijkheden en om de ernst van de kandidaat te kunnen inschatten.

Ben U er nog niet overtuigd om met ons samen te werken? Wist u dat 85% van de verkopen via een makelaar worden gerealiseerd...?

Tot slot, heb vertrouwen in onze expertise en onze manier van werken. Onze aanpak zal u een ongelooflijke tijdwinst garanderen dankzij alle bovengenoemde redenen, maar vooral... om te voorkomen dat u moeilijke bezoeken heeft, 's avonds laat of vroeg in de ochtend, in het weekend, evenals bezoeken waar mensen niet komen opdagen zonder u te verwittigen, afspraken die op het laatste moment worden uitgesteld naar een latere datum, enz.